Viarom
Webmail
Prima pagina » GRIPFIBRE – UN NOU PRODUS VIAROM PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR

GRIPFIBRE – UN NOU PRODUS VIAROM PENTRU ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR09 Aug 2017

VIAROM a obținut avizul și agrementul tehnic pentru Straturi Bituminoase Foarte Subțiri Executate la Rece cu Adaos de Fibre Sintetice – GRIPFIBRE.
În raport cu straturile bituminoase foarte subțiri executate la rece, GRIPFIBRE are rolul de a îmbunătăți caracteristicile materialului realizat prin: creșterea rugozității materialului, reducerea zgomotului din zonele urbane, îmbunătățirea coeziunii, rezistență mai mare în timp prin reducerea pierderii de masă și asigurarea unei perioade ridicate de garanție a stratului la condițiile meteorologice actuale.
Diferența privind rugozitatea suprafeței între GRIPFIBRE și straturile bituminoase foarte subțiri executate la rece fără fibră se observă atât după așternerea stratului, cât și după o perioadă mai lungă de timp.
Fibrele sintetice din compoziția GRIPFIBRE au rolul de a ”arma” compoziția stratului bituminos foarte subțire executat la rece. Fibrele sintetice ajută la creșterea stabilității materialului imediat după așternere prin reducerea cantității de piatră alergătoare, creează un aspect mai omogen al suprafeței materialului, asigurând o mai bună aderență a materialului față de stratul suport.
GRIPFIBRE se poate folosi cu succes în zone dificile, cu solicitări ridicate ale traficului: curbe, succesiune de curbe și, în special, în zonele cu pierdere de aderență.
Pentru folosirea GRIPFIBRE nu există restricții privind traficul, acesta suportă cu succes și cele mai severe condiții de trafic atât timp cât stratul suport are capacitatea portantă corespunzătoare și deformațiile nu depășesc 1 – 2 cm.
Avantaje
- straturi extrem de subțiri (cea mai subțire tehnică de mixtură)
- disconfort redus utilizatorilor și riveranilor
- un bun raport tehnico – economic
- economie de energie și conservare resurse naturale
- redeschiderea rapidă a circulației în minim 1 oră
- scăderea riscurilor de accidente rutiere cauzate de o aderență slabă
- creșterea rugozității drumului cu aproximativ 20%
Lucrările de straturi bituminoase foarte subțiri au cunoscut în Europa o permanentă dezvoltare în ultimii 30 de ani. Acestea îmbină avantajele economice și de mediu în vederea întreținerii drumurilor. Straturile bituminoase foarte subțiri prelungesc considerabil durata de viață a drumurilor motiv pentru care acestea trebuie folosite sistematic.
Folosirea fibrei în componența straturilor bituminoase foarte subțiri executate la rece este un procedeu testat cu succes și folosit frecvent în țări precum: Franța, Marea Britanie, Canada, Cehia, Slovacia și, experimental, în România.
GRIPFIBRE este marcă înregistrată EUROVIA și VIAROM este singura companie din România autorizată să utilizeze produsul.Facebook Linkedin

Copyright @ 2018 Viarom. All rights reserved.

Consultanta, securitate, administrare, externalizare, service IT, suport, outsourcing, mentenanta, solutii si servicii IT,  virtualizare si green IT, web design, dezvoltare software - Ka&Te Associates